Italian Festival

Ambasciata Italia Budapest

Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi olasz jelenlétet és a „Made in Italy”-t bemutató Olasz Fesztivál. Országunk imázsához szorosan kötődik a gasztronómia, a turizmus, a művészeti örökség, valamint a divat, a dizájn, az autóipar és a zene. Ugyanakkor Olaszország a gazdaságunk és a 2017-ben is újabb csúcsokat elérő export erős támaszai számára stratégiai jelentőségű ágazatokban is komoly kiválóságokkal büszkélkedhet. Csak hogy néhányat említsünk elegendő a feldolgozóiparra, a repülőgép-, valamint a hajógyártásra, vagy a gépiparra gondolni. A kreativitás és a dizájn az élenjáró kutatás és fejlesztéssel karöltve a világon a „Made in Italy”-t az egyik legismertebb branddé tevő termékek létrehozását teszi lehetővé.

Az “Olasz életstílus” és az “Italian style” a kreativitás, a találékonyság, a szépség, az elegancia, a stílus, az ízlés, az öröm szinonimái. Biztos vagyok benne, hogy ennek a kezdeményezésnek a folytonossága segíti a „Made in Italy” brand megerősítését, de egyben lehetőséget nyújt a terméket, a földrajzi területet, az értékeket magában egyesítő olaszosság megtapasztalására is.

Mindenkit a május 30-a és június 16-a között megrendezésre kerülő és Olaszországból “ízelítőt” nyújtó programokon való részvételre invitálok.

Köszönöm az ICE odaadó buzgóságát és minden szervező munkáját, amellyel lehetővé tette a programsorozat megvalósulását.


Massimo Rustico
Olaszország magyarországi Nagykövete

Massimo Rustico