La Bellezza in un Gesto

"Szépség Egy Mozdulatban"

A budapesti Olasz Nagykövetség, az Olasz Vívó Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség közreműködésével örömmel hívja meg Önt

“Vívás és diplomácia: a sport mint a siker elérésének hajtóereje a páston és az életben”

című előadására.

Az esemény központi témája a sport és a diplomácia kapcsolata lesz, valamint a motiváció, mint minden siker elérésének alapja.

2023. Március 23. Csütörtök, 17:30

Érkezés: 17:00 órától

Helyszín: Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)

A rendezvény a “Szépség egy mozdulatban” c. programsorozat részeként kerül megrendezésre, a budapesti férfi kard világkupaverseny kapcsán.

Március 23.án csütörtökön, a magyar fővárosban zajló felnőtt férfi kard Világkupaverseny előestéjén kerül megrendezésre a “Vívás és diplomácia: a sport mint a siker elérésének hajtóereje a páston és az életben” című előadás, a “Szépség egy mozdulatban” c. programsorozat tizenegyedik állomásaként.

Az esemény a budapesti Olasz Nagykövetség, az Olasz Vívó Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség közreműködésével kerül megrendezésre. Az olasz kardvívó válogatott, Nicola Zanotti szövetségi kapitány vezetésével 17.30-tól a budapesti Olasz Kultúrintézetben a sport és a diplomácia témaköreit ismertető szemináriumon vesz részt, melynek központi témája a motiváció alapvető szerepe lesz, ami minden siker elérésének feltétele a sportban és a hétköznapi életben egyaránt.
Az előadáson az olasz kardvívó Luca Curatoli, a tokiói Olimpiai Játékok ezüstérmese férfi egyéniben, megosztja értékes gondolatait a témáról.

A március 23-i budapesti előadással a “Szépség egy mozdulatban” c. programsorozat tizenegyedik állomásához érkezik, melyet korábban Madridban, Tunéziában, Kairóban, Algériában, Belgrádban, Tokióban, Vancouverben, Párizsban és Dohában előztek meg hasonló rendezvények. A program intenzív és tartalomban gazdag sorozat, melyet az Olasz Külügy- és Nemzetközi Együttmükődési Minisztérium valamint az Olasz Vívó Szövetség megállapodása hívott életre. A kezdeményezés révén Olaszországot a három fegyvernem világán keresztül mutatják be világszerte, az olasz külképviseletek közreműködésével.

OLIMPIAI UJJONGÁS
Aldo Montano, több vivó generáció példaképe. 2012 London, Olimpiai Játékok

Play Video

2021-es Olimpiai döntő

Play Video

Az út egy álom felé

Play Video